Bitcoin (BTC) mining omzet bereikt record in maart

Bitcoin (BTC) mining omzet bereikt record in maart

Maart is voorbij en dus kunnen we kijken hoe het Bitcoin (BTC) netwerk presteerde en wat de huidige staat van het netwerk is! In dit artikel behandelen we een aantal positieve trends die we op dit moment op het netwerk zien. Al deze analyses zijn gebaseerd op gegevens die zijn verzameld door The Block.

Aantal actieve en nieuwe adressen

De eerste positieve trend die in maart doorzette, is het aantal actieve adressen op het Bitcoin-netwerk. Sinds januari 2020 groeit het aantal maandelijks actieve adressen maand na maand. In maart zagen we 35,3 miljoen actieve adressen, een stijging ten opzichte van februari. Toen zagen we 32,1 miljoen actieve adressen.

Daarnaast is het aantal nieuwe adressen op het Bitcoin-netwerk ook toegenomen. Ook hier is een stijgende trend te zien sinds februari 2018 en deze trend lijkt zich ook in 2021 door te zetten. In maart zijn er 16,3 miljoen nieuwe wallets aangemaakt, wat aangeeft dat steeds meer mensen hun weg naar Bitcoin vinden. Het hoogtepunt voor dit jaar werd bereikt in januari, toen de BTC-prijs een indrukwekkende stijging neerzette. Toen werden er 17,1 miljoen nieuwe wallets aangemaakt.

Bitcoin mining-inkomsten

Voor bitcoin miners was maart de beste maand ooit. Nooit eerder genereerden bitcoin miners zo’n hoge omzet als in maart. In februari genereerden miners een omzet van $1,36 miljard, wat toen het hoogste punt ooit was. In maart werd dit record meteen gebroken. De inkomsten uit bitcoin mining zijn namelijk gestegen tot $1,75 miljard. Kijkend naar de huidige gegevens voor april, lijken bitcoin miners goed op weg te zijn om opnieuw grote hoogtes te bereiken!

Bitcoin miners profiteren van de toegenomen activiteit op het netwerk. Het percentage van het inkomen van de miners dat bestaat uit transactiekosten is de afgelopen maanden gestaag toegenomen. 9,6% van de inkomsten gegenereerd door miners werd kwam in maart voort uit transactiekosten.

Bitcoin hashrate

Als we naar de positieve indicatoren hierboven kijken, is het niet verwonderlijk dat er elke dag meer miners bij komen. Terwijl steeds meer ASIC-miners worden aangezet, groeit de hashrate. De hashrate is een directe indicator van de totale rekenkracht die beschikbaar is op het netwerk. Hoe meer miners bitcoin minen, hoe veiliger het netwerk.

Als we kijken naar het 7-dagen voortschrijdend gemiddelde van de hashrate, zien we dat het netwerk gisteren een nieuwe record heeft bereikt. De hashrate van gisteren werd geschat op 171,87 exahashes per seconde (EH / s). Wat zegt dit? Dit vertelt ons dat het netwerk het goed doet en nog steeds nieuwe miners aantrekt. Ook zullen bestaande miners waarschijnlijk hun mining operatie uitbreiden met het oog op de positieve verwachtingen van de bitcoin-prijs.

Surf mee op de golf

Nu de golf de afgelopen maanden steeds hoger is geworden, is dit een goed moment om je aan te sluiten bij de revolutie van de traditionele financiële wereld. Wil je bitcoin minen, maar heb je de ruimte of technische vaardigheden niet? Bekijk onze Mining Hosting Service. Laat jouw eigen miners bitcoin minen in professionele faciliteiten in landen met goedkope elektriciteit.