China verbiedt mining; Bitcoin (BTC) miners reageren

China verbiedt mining; Bitcoin (BTC) miners reageren

Het hardhandig optreden van de Chinese overheid tegen bitcoin (BTC) miners gaat door. Verschillende Chinese provincies hebben mining helemaal verboden of indirect de minig onmogelijk gemaakt door de elektriciteit af te sluiten. Hoewel dit misschien slecht klinkt, zien we nu de veerkracht van het Bitcoin-netwerk in volle actie. Bovendien is dit een uitgelezen kans voor kleinere miners.

China verbiedt mining; Bitcoin boeit het niets

China is altijd al een vijandig land geweest voor crypto. De overheid hield de opkomende industrie altijd nauwlettend in de gaten en verbood al een paar jaar geleden cryptocurrency-exchanges. We hebben de afgelopen jaren meerdere FUD-verhalen (angst, onzekerheid, twijfel) gehoord over China dat Bitcoin helemaal zou verbieden of alleen mining. Deze verboden zijn echter nooit echt in de praktijk gebracht zoals we nu zien gebeuren.

De hash rate ziet de meest significante correctie ooit in absolute cijfers. Sinds het hoogste punt ooit van 180 miljoen terahashes per seconde (TH/s), is de hash rate teruggevallen tot 107 miljoen TH/s. Zo wordt het netwerk, na een lange opwaartse trend, nu hard getroffen door het Chinese mining verbod. Maar is het zo erg als het klinkt?

Twee dingen kunnen interessant zijn voor kleinere bitcoin miners en Bitcoin-fans in het algemeen. Ten eerste hebben Chinese miners lange tijd het grootste deel van de Bitcoin hash rate gegenereerd. Dit was verontrustend voor sommige experts en analisten omdat het netwerk enigszins gecentraliseerd leek te zijn. Dat probleem lijkt zich nu echter vanzelf op te lossen, zoals je kunt zien aan de volgende ontwikkelingen.

BTC.com, een mining-bedrijf en mining pool, kreeg onlangs bericht van het Chinese waterkrachtbedrijf dat zijn datacenter geen elektriciteit meer zou ontvangen. Was dit het einde van BTC.com? Nee, het bedrijf erachter besloot een deel van zijn activiteiten naar Kazachstan te verhuizen. De mobiliteit van bitcoin mining wordt hier prachtig in de praktijk gebracht. Bitcoin maakt het niet uit als een overheid het niet wil hebben. De miners zullen simpelweg verhuizen.

Een andere grote naam in de mining-wereld, Canaan, begint ook te minen in Kazachstan. Samen met Europa en Noord-Amerika lijkt Kazachstan een aantrekkelijke bestemming voor Chinese miners die gedwongen worden te stoppen met mining in China.

Een kans voor de kleinere miner

Nu de hash rate daalt, neemt ook de difficulty af. Dit automatische mechanisme zorgt ervoor dat de concurrentie tussen bitcoin miners eerlijk en voldoende blijft. Simpel gezegd, het minen van bitcoin wordt gemakkelijker om ervoor te zorgen dat het netwerk blokken blijft produceren. De afnemende moeilijkheidsgraad is een van de redenen waarom de huidige ontwikkelingen aantrekkelijk zijn voor kleinere miners.Zij hebben nu de mogelijkheid om te gaan minen en meer te verdienen.

De verwachting is dat veel miners deze kans zullen grijpen en dat de hash rate binnenkort weer gaat stijgen. De hash rate zal waarschijnlijk ook beginnen te groeien zodra de Chinese miners klaar zijn met het verplaatsen van hun machines en weer gaan minen. Ben je geïnteresseerd in mining? Bezoek onze winkel en ontdek onze verzameling van de beste cryptominers ter wereld!