De best presterende bitcoin (BTC) mining pools van deze week – F2Pool nog steeds de grootste

De best presterende bitcoin (BTC) mining pools van deze week – F2Pool nog steeds de grootste

Het minen van bitcoin (BTC) kan een leuke onderneming zijn. Je kunt ervoor kiezen om solo te minen, wat betekent dat je je bitcoin mining operatie helemaal alleen draait. Maar voor kleinere miners kan het interessanter zijn om te minen in een bitcoin mining pool. In dit artikel gaan we kijken naar de prestaties van de grootste mining pools ter wereld om een duidelijker beeld te krijgen van de huidige staat van de bitcoin mining markt!

Bitcoin mining pool, kun je daarin zwemmen?

Maar eerst is hier een korte introductie voor de lezers die beginners zijn of niet weten wat een mining pool is. Zoals in het begin vermeld, kun je in je eentje bitcoin minen. Je kunt ook de handen ineenslaan met andere miners in de wereld. Wanneer je op deze manier bitcoin minet, zijn jij en de andere miners in zo’n pool eigenlijk een hele grote miner.

Dit maakt het waarschijnlijker dat jouw pool daadwerkelijk bitcoin weet te minen. De bitcoins die de pool als beloning ontvangt, worden vervolgens verdeeld onder alle pool deelnemers. Het voordeel van mining in een pool is dat je een consequent inkomen kunt genereren, hoe klein je mining operatie ook is. Meer weten over mining pools? In dit artikel lees je meer over mining pools, en in dit artikel lees je meer over hoe mining pools over het algemeen de beloningen uitkeren.

Best presterende bitcoin mining pools van deze week

De top 5 mining pools van de markt is de afgelopen maanden niet veel veranderd. F2Pool is op het moment van schrijven de grootste pool ter wereld. Het genereert iets meer dan 16% van de totale bitcoin hashrate (rekenkracht). Poolin blijft F2Pool echter alsnog dicht op de hielen zitten met bijna 13,5% van de totale hashrate.

In de afgelopen week heeft F2Pool 165 blokken gemined, wat betekent dat het meer dan 1.000 bitcoins als beloning heeft ontvangen. Bovendien ontvangen miners binnen een pool ook transactiekosten, die afgelopen week gemiddeld ongeveer 0,7 BTC per blok bedroegen. Ook deze opbrengsten worden meestal verdeeld onder de pooldeelnemers.

De top 5 mining pools van de afgelopen week ziet er als volgt uit:

PoolHashrate aandeelHashrateBlocks gemined
Bitcoin totaal100%156.03 EH/s1.022
F2Pool16.14%25.2 EH/s165
Poolin13.4%20.92 EH/s137
AntPool12.5%19,5 EH/s128
BTC.com11.7%18.3 EH/s120
Binance Pool11.5%18 EH/s118
Data: BTC.com

Meer informatie over mining pools

Meer weten over de grootste mining pools? In dit blogartikel vind je een inleiding van BTC.com, de op drie na grootste mining pool van de markt. Het is belangrijk om altijd goed onderzoek te doen voordat je je bij een mining pool voegt. De introductie van BTC.com samen met de eerder gelinkte artikelen zijn wellicht een mooi startpunt!