Dit is hoe makkelijk het is om een ASIC cryptocurrency-miner te installeren

Om bitcoin (BTC) te kunnen minen heb je een ASIC-miner nodig. Dit zijn computers met speciale chips die ontwikkeld zijn voor het minen van cryptocurrency. In vergelijking met CPU- en GPU-mining, de “klassieke” manier van mining, is een ASIC-miner vele malen makkelijker in gebruik. In dit artikel leggen we uit waarom en laten we zien hoe simpel het is om een ASIC-miner te installeren.

ASIC-miners

Naast het feit dat ASIC-miners makkelijker in gebruik zijn, zijn ze veel efficiënter en sneller dan wanneer je met een GPU (videokaart) minet. Dit komt omdat een GPU ontwikkeld is om veel verschillende taken zo goed mogelijk uit te voeren. Zo moet een GPU bijvoorbeeld goed 3D-modellen kunnen renderen voor games. Ondanks het feit dat een GPU beter is in vergelijking met een CPU in de context van mining, is er in de afgelopen jaren een veel betere manier gevonden om te minen: met ASIC-miners.

ASIC staat voor Application-specific Integrated Circuit, en is een chip die zeer goed is in een enkele taak. Dit houdt in dat ASIC-miners met behulp van zo’n chip zeer goed zijn in het oplossen van het algoritme dat een cryptocurrency gebruikt (SHA-256 in het geval van Bitcoin). ASIC-miners zijn puur ontwikkeld om efficiënt te kunnen minen. Dit betekent dat er vrijwel niks anders mee gedaan kan worden dan cryptocurrency-mining, met het voordeel dat ze er heel goed in zijn.

Antminer S9

De Antminer S9 van Bitmain is een van de populairste Bitcoin ASIC-miners op de markt. Ondanks de eerste versie van de ASIC-miner al in 2016 op de markt verscheen, is het nog steeds een van de go-to mining rigs van dit moment. 

De Antminer S9 heeft een hash rate van 13,5 TH en verbruikt daar ongeveer 1350 watt voor. Met deze miner kunnen een groot aantal cryptocurrencies gemined worden zoals: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), DGB-SHA (DGB), Litecoin Cash (LCC), Nicehash-SHA en Peercoin (PPC). Naast het feit dat de Antminer S9 een van de populairste miners is, is hij ook nog eens zeer makkelijk te installeren. 

Installatie van een ASIC-miner

De Antminer S9 is overigens niet de enige miner die makkelijk te installeren is; dit geldt voor alle ASIC-miners. Het feit dat ASIC-miners specifiek ontwikkeld zijn voor het minen van cryptocurrency betekent dat er geen ingewikkelde software nodig is om te kunnen minen.

Op de Antminer S9 vind je een klein aantal poorten en knopjes. Voor de basisinstallatie zijn vooral de “IP Report”-knop en de ethernet-poort belangrijk. Ten eerste dien je de bijgeleverde voeding aan te sluiten op de PCI-e power connectors die zich bovenop de miner bevinden. Dit zorgt ervoor dat het apparaat stroom krijgt.

Vervolgens sluit je een internetkabel aan die is verbonden met het internet. Om het apparaat aan te zetten, stop je de stekker in het stopcontact. Op dit moment staat de miner aan, echter moet je hem nog verbinden met je netwerk. Hiervoor heb je in het geval van de Antminers van Bitmain een klein stukje software nodig, IPReporter.exe genaamd. Dit programmaatje is te vinden op de website van Bitmain. Zodra je de IPReporter hebt gestart op je computer druk je de IP Reporter-knop op de Antminer in. Deze dient ongeveer 5 seconden ingehouden te worden totdat er een piep geluid klinkt. In het programma op je computer krijg je vervolgens een IP-adres te zien.

Dit IP-adres dient ingevoerd te worden in een webbrowser waarna je op een speciale pagina van je Antminer S9 terechtkomt. De Antminer S9 kan nu worden verbonden met een mining-pool en verder worden geconfigureerd. En dat is hoe simpel het is om een ASIC-miner te installeren! 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons supportteam, dat 24/7 online bereikbaar is!