Drie positieve ontwikkelingen in de bitcoin (BTC) mining-wereld

Drie positieve ontwikkelingen in de bitcoin (BTC) mining-wereld

Bij bitcoin (BTC) mining draait alles om winstgevendheid. Hoe winstgevender het minen, des te aantrekkelijker het is voor klein- en grootschalige miners wereldwijd. Ook de verwachtingen voor de toekomst spelen een rol in het succes van mining. Is de verwachting dat de bitcoin-prijs wel eens kan gaan stijgen? Dan zullen miners vaak besluiten te blijven minen of juist uit te breiden. In dit blog-artikel laten we je drie interessante en positieve ontwikkelingen zien die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. 

Bitmain opent ‘s werelds grootste mining farm

Op 21 oktober maakte de Chinese mining-gigant Bitmain bekend dat het “‘s werelds grootste bitcoin mining-farm” heeft geopend in Rockdale, Texas. Bitmain begon in 2018 met de bouw van het complex. In samenwerking met het Rockdale Municipal Development District en DMG, een blockchain-bedrijf uit Canada, werd het complex op een 33.000 hectare groot stuk land gebouwd. 

De farm heeft een capaciteit van 25 megawatt (MW). Daarnaast is Bitmain nog bezig met het bouwen van een farm met een capaciteit van 50 MW die uitgebreid kan worden naar een capaciteit van maar liefst 300 MW. Bitmain ondersteunt met het project ook de lokale bevolking. Zo wil het bedrijf opleidingen en trainingen aan gaan bieden omtrent blockchain-technologie en cryptocurrency mining. 

Argo Blockchain breidt capaciteit met 240% uit

Iets dichterbij huis zien we ook positieve ontwikkelingen. Het Britse Argo Blockchain heeft namelijk zijn bestelling voor mining rigs verdubbeld. Het bedrijf wil zijn capaciteiten “significant uitbreiden”. Argo Blockchain, dat aan de London Stock Exchange genoteerd staat, bestelde eerder al zo’n 5.000 Antminer S17’s ASIC-miners voor een bedrag van $13,09 miljoen. Deze bestelling heeft het bedrijf nu vervangen met een bestelling van 10.000 Antminer T17’s. 

Al met al zou het bedrijf zo’n 17.000 mining-rigs operationeel hebben. De uitbreiding is mogelijk doordat het bedrijf een “sterke balans en cash flow heeft” waardoor het “kan blijven investeren om in te kunnen spelen op de positieve omstandigheden binnen de industrie,” aldus de voorzitter van het bestuur van Argo, Mike Edwards. 

Nieuwe ATH hash rate

En last but not least, de bitcoin hash rate heeft weer een nieuwe all-time high (ATH) neergezet. Volgens de schattingen van Blockchain.com bereikte het Bitcoin-netwerk op 23 oktober na een lange stijgende trend een hash rate van maar liefst 113.342.000 TH/s. Dit niveau werd nog nooit eerder bereikt en toont aan dat de mining-kracht verder toe blijft nemen doordat meer miners zich bij het netwerk voegen.

Al met al blijft bitcoin-mining groeien, bedrijven blijven uitbreiden en de bitcoin-koers zelf zag de afgelopen dagen zeer positieve bewegingen. Mochten deze ontwikkelingen doorzetten dan hebben bitcoin miners een mooie tijd voor de boeg!