Onderzoek: Bitcoin (BTC) mining is lucratiever en groener dan je denkt

Onderzoek: Bitcoin (BTC) mining is lucratiever en groener dan je denkt

Volgens een recent bericht van Fundstrat, een Amerikaanse investeringsmaatschappij en onderzoeksbureau, is het minen van bitcoin (BTC) behoorlijk lucratief. Zelfs de cryptocurrency mining rigs die in 2017 het licht zagen blijken nog genoeg aan beloningen voor miners op te leveren.

Cryptocurrency mining is een cruciaal onderdeel van het onderhouden van een blockchain. Zo zorgen miners ervoor dat er blocks met transacties aan de blockchain worden toegevoegd. Miners selecteren hierbij transacties tot een block waar zij mij bezig zijn vol is. Vervolgens wordt de informatie in het block versleuteld en toegevoegd aan de blockchain. Wil je meer lezen over hoe het minen van bitcoin (BTC) werkt? Klik dan hier.

Het minen van cryptocurrency kost niet alleen tijd, maar ook energie in de vorm van elektriciteit en daardoor geld. 

De vraag of het minen van bitcoin (BTC) nog genoeg oplevert wordt door Fundstrat positief beantwoord. Zo rept het bericht van de investeringsmaatschappij dat het break-even punt qua kosten van de huidige systemen zo rond de $6.300 ligt. 

Niet alleen Fundstrat produceert deze gunstige cijfers. Ook een onderzoeksrapport van CoinShares, een bedrijf dat digitale activa managet, laat soortgelijke data zien met eenzelfde conclusie. Volgens de derde editie in een reeks onderzoeken is het minen van bitcoin nog steeds “highly profitable”. CoinShares heeft hietbij niet alleen gelet op de kosten die worden gemaakt voor de aanschaf voor de apparatuur, de energiekosten en de kosten voor eventuele koeling, maar ook de afschrijving van hardware. 

In een artikel dat eerder op Miners.nl verscheen werd een anders aspect uit hetzelfde onderzoeksrapport van CoinShares belicht. Zo blijkt niet alleen dat de efficiëntie van mining-apparatuur al sinds 2014 elk jaar gestaag toeneemt, maar ook dat het minen van bitcoin wereldwijd voor het overgrote deel met groene energie wordt gedaan. Lezen over deze positieve ontwikkeling? Klik dan hier

Hashrate

Zoals ook in een eerder artikel al besproken is de hashrate tevens gunstig. Deze zit namelijk in een duidelijke uptrend, wat aangeeft dat bitcoin miners geloven in de winst die te behalen is met het minen van cryptocurrency. Het is dan ook geen verrassing dat de door miners geproduceerde rekenkracht records heeft gebroken en daarmee het bitcoin-netwerk nog nooit zo veilig is geweest. 

Is je interesse in mining gewekt door bovenstaand artikel? Surf dan naar onze webshop om ons assortiment te bekijken. Klik daarvoor hier