Tesla koopt $1,5 miljard in Bitcoin (BTC); wat betekent het voor de toekomst van mining?

Tesla koopt $1,5 miljard in Bitcoin (BTC); wat betekent het voor de toekomst van mining?

Bitcoin (BTC) zag onlangs een van de belangrijkste ontwikkelingen in zijn geschiedenis. Het elektrische automerk Tesla kondigde aan dat het $1,5 miljard aan bitcoin heeft gekocht. Deze investering is een krachtig teken dat de toekomst voor Bitcoin rooskleurig is, aangezien steeds meer grote bedrijven en investeerders beginnen in te zien dat de digitale valuta een game-changer is.

Tesla investeert $1,5 miljard, Elon Musk is een Bitcoiner

In een recent document dat werd ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), kondigde Tesla aan dat het $1,5 miljard aan bitcoin heeft gekocht. De investering maakt deel uit van een nieuw treasury-beleid waarin staat dat het bedrijf van tijd tot tijd een deel van zijn schatkist in bitcoin of andere alternatieve investeringen zal investeren. Maar dat is niet alles. In het document vermeldt het bedrijf het volgende:

“We hebben onder dit beleid in totaal $1,50 miljard in bitcoin geïnvesteerd en kunnen van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden. Bovendien verwachten we in de nabije toekomst bitcoin te accepteren als een vorm van betaling voor onze producten, afhankelijk van de toepasselijke wetgeving en aanvankelijk op beperkte basis, die we al dan niet na ontvangst kunnen liquideren.”

Dit is GROOT nieuws; Tesla heeft niet alleen een enorme hoeveelheid bitcoins gekocht, maar het bedrijf zal de cryptocurrency ook gaan accepteren als betaalmethode voor zijn elektrische voertuigen. Het is vanzelfsprekend dat dit een flinke opsteker is voor de adoptie van Bitcoin. De ontwikkelingen zijn echter niet alleen goed voor Tesla.

Toen Tesla aankondigde bitcoin te hebben gekocht, hadden alle reguliere media het over Tesla en Bitcoin. En aangezien Tesla een bekend merk is, werden veel nieuwe mensen blootgesteld aan Bitcoin en overwegen zij nu om bitcoin te kopen of hun nieuwe Tesla-auto met bitcoins te kopen! De bitcoin prijs zag natuurlijk meteen een positieve beweging. Op dezelfde dag van de aankondiging steeg de BTC-prijs met 25% en handelt nu rond de $50.000.

Bitcoin is hier om te blijven; miners maken meer winst

Nu bitcoin nog verder in waarde is gestegen, is de winstgevendheid voor bitcoin miners toegenomen. Hun geminede bitcoins zijn nu meer waard. Dat bitcoin mining vooral de afgelopen maanden steeds populairder is geworden, wordt duidelijk als we kijken naar de hash rate. De hash rate, oftewel rekenkracht van het netwerk, bereikte een nieuw record van 165 miljoen terahashes per seconde. Dit geeft aan dat er meer miners op de markt zijn gekomen.

De investering van Tesla overtuigt waarschijnlijk andere bedrijven om ook in bitcoin te investeren. Waar we MicroStrategy al bitcoin zagen kopen, heeft de investering van Tesla waarschijnlijk een grotere impact omdat het zo’n groot en beroemd merk wereldwijd is. Zullen we een golf van bedrijven en investeerders zien die bitcoin kopen en gebruiken? De Bitcoin miners maken zich in ieder geval klaar voor wat komen gaat!